stoacılık gerçekten o kadar iyi mi yoksa abartılıyor mu?
Şu kişiden alıntılanmıştır: StarKiller66 tarhinde Eylül 20, 2026, 9:05 pmSon zamanlarda herkeste bir stoacılık sevdası başladı. Nereye baksam "her şeyi kabullen", "duygularını kontrol et" lafları havada uçuşuyor ama bana hiç samimi gelmiyor. Bana göre bu felsefenin ciddi tıkanıklıkları var.
İlk olarak, sürekli duyguları bastırmaya çalışmak insan doğasına tamamen aykırı. Gerçekten üzülmemiz veya öfkelenmemiz gereken yerde robot gibi durmak uzun vadede psikolojiyi bozmaz mı? İkinci olarak da haksızlıklara karşı aşırı pasif bir duruş sergiliyor. Sadece "dış dünyayı değiştiremezsin" deyip kabullenmek insanı toplumsal mücadeleden alıkoyuyor sanki 🙁
Bu felsefeyi savunanlar bana hayatın içinden somut karşı örnekler verebilir mi? Gerçekten bu yaklaşımın işe yaradığı bir senaryo var mı?
Son zamanlarda herkeste bir stoacılık sevdası başladı. Nereye baksam "her şeyi kabullen", "duygularını kontrol et" lafları havada uçuşuyor ama bana hiç samimi gelmiyor. Bana göre bu felsefenin ciddi tıkanıklıkları var.
İlk olarak, sürekli duyguları bastırmaya çalışmak insan doğasına tamamen aykırı. Gerçekten üzülmemiz veya öfkelenmemiz gereken yerde robot gibi durmak uzun vadede psikolojiyi bozmaz mı? İkinci olarak da haksızlıklara karşı aşırı pasif bir duruş sergiliyor. Sadece "dış dünyayı değiştiremezsin" deyip kabullenmek insanı toplumsal mücadeleden alıkoyuyor sanki 🙁
Bu felsefeyi savunanlar bana hayatın içinden somut karşı örnekler verebilir mi? Gerçekten bu yaklaşımın işe yaradığı bir senaryo var mı?