solo leveling güç sistemi gerçekten iyi mi yoksa abartılıyor mu?
Şu kişiden alıntılanmıştır: StarKiller66 tarhinde Eylül 22, 2026, 8:57 amHerkese selam. Son zamanlarda herkeste bir "Solo Leveling güç sistemi mükemmel" sevdası var ama ben açıkçası hiç ikna olamadım. Bana göre serideki güç dengesi baştan aşağı sorunlu. Birincisi, ana karakter dışında hiçbir karakterin gelişimini göremiyoruz; herkes Sung Jin-Woo'nun gölgesinde duran bir dekor gibi. İkincisi, zindan sıralaması ile karakter gücü arasındaki bağ hiçbir zaman net kurallara oturmuyor: S seviyesi bir avcı neden C seviyesi bir zindanda zorlanıyor, bunun iç tutarlılığı yok. Üçüncüsü, ve bence asıl mesele şu: güç artışının kaynağı hep sistem. Karakter bir şey başardığında emeği değil, sistem ödülü konuşuyoruz; seviye atlamak zafer değil, sadece bir bildirim oluyor ve bu da başarı hissini öldürüyor. Tüm bunlara rağmen serinin bu kadar sevilmesi bana gerçekten ilginç geliyor. Sizce hikâye daha güçlü bir yazımla mı kurtarılıyor, yoksa izleyenler güç fantezisini hikâyeden mi önde tutuyor? Beni ikna edecek gerçek bir savunma varsa buraya bırakın, açık fikirliyim.
Herkese selam. Son zamanlarda herkeste bir "Solo Leveling güç sistemi mükemmel" sevdası var ama ben açıkçası hiç ikna olamadım. Bana göre serideki güç dengesi baştan aşağı sorunlu. Birincisi, ana karakter dışında hiçbir karakterin gelişimini göremiyoruz; herkes Sung Jin-Woo'nun gölgesinde duran bir dekor gibi. İkincisi, zindan sıralaması ile karakter gücü arasındaki bağ hiçbir zaman net kurallara oturmuyor: S seviyesi bir avcı neden C seviyesi bir zindanda zorlanıyor, bunun iç tutarlılığı yok. Üçüncüsü, ve bence asıl mesele şu: güç artışının kaynağı hep sistem. Karakter bir şey başardığında emeği değil, sistem ödülü konuşuyoruz; seviye atlamak zafer değil, sadece bir bildirim oluyor ve bu da başarı hissini öldürüyor. Tüm bunlara rağmen serinin bu kadar sevilmesi bana gerçekten ilginç geliyor. Sizce hikâye daha güçlü bir yazımla mı kurtarılıyor, yoksa izleyenler güç fantezisini hikâyeden mi önde tutuyor? Beni ikna edecek gerçek bir savunma varsa buraya bırakın, açık fikirliyim.