Forum

Please or Kayıt ol to create posts and topics.

Ortak sorunumuz günü kurtarmak

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRc3QalNuQ2F_ZqnOZ3j_cfuM2QLVptLkwk-w&s [gorsel]

Askere giderken geldiğimde neler yapacağımı düşünmüştüm. Aklımda kendi web tasarım ve bilişim hizmetleri firması kurup mümkün olduğunca yerli yabancı iş almaktı.(Çoğunlukla freelancer) Askere gittiğimde birkaç şey öğrenmiştim, daha doğrusu emin olmuştum. Çoğumuzun hayata dair stratejisi yanlıştı. Biz hep yarını düşleyip bugünü kurtarmanın derdine düşüyorduk. Oradayken yapacaklarım üstüne çok düşündüm. Ortaya kapsamlı bir büyüme planı çıkardım. Öyle ki tasarladığım sistemi yürürlüğe koyarsam, iki yıl sonraki gelirim muhtemelen şu anki gelirimin birkaç katı olacaktı. Bunu yapay zekalara da danıştım ve min, maks, ort. gelir ve giderlere göre tahmin ettim. Askerden döndüğümde ise hiçbir şey yapmadım. Hazırladığım plana göre ortak iş yapacağım şirketleri analize aldım. Kendi sitelerimi tasarladım ve hatta bir tanesine ürün bile koydum. Ama yayına almadım. Çünkü önemli bir eksiğim vardı; "kaynak". Tekrar tekrar birkaç deneme simülasyonu yaptım. İşi sürdürmem için belli bir miktar gerekiyordu ve her geçen ay maliyet artıyordu. İşte orada farkına vardım. Ben bugünü kurtarmak için gelecek planı yapıyordum, geleceğimi kurtarmak ve istediğim gibi yaşamak için değil. O andan sonra tasarımımımda değişiklik yaptım. İlk olarak birinci ve hızlı aşamayı yürüyorum. Düzenli kazanç. İkinci ve üçüncü sırada neler yapacağımı söylemeyeceğim. Söylediğim an bir şeyler oluyor ve büyü bozuluyor.  Şu anki şeyleri o amaç için yapıyorum. Ve bunun için senelerce uğraşmam gerekmeyecek. Bir yıl içinde istediğimi başardığımda bu yazılarda ne yaptığımı anlatmış olacağım. Size de şunu söylemek istiyorum eğer okuyorsanız; ne yaparsanız yapın her gün yıkılan ekonomimiz ve itibarımızı da hesaba katın. Küçük düşünün ama büyük adım atın. Sonrası için tavsiyeme ihtiyacınız olmayacak. Zaten başardığınızı göreceksiniz. 

---

---

*Bu yazı [Bugünkü Yazım](https://bugunkuyazim.blogspot.com) blogundan alınmıştır (2025-08-27).*