Forum

Please or Kayıt ol to create posts and topics.

Düşünce ve Uyku Teknikleri

https://img.freepik.com/free-photo/view-man-practicing-mindfulness-yoga-fantasy-setting_23-2151416412.jpg?semt=ais_hybrid&w=740&q=80 [gorsel]

TAMAMLAYICI YANSITMA
Bir kişinin başkalarının da bir şeyde kendisi kadar iyi olduğuna inanması durumudur. Örneğin, profesyonel bir futbolcu herkesin sporda kendisi kadar iyi olduğunu düşünebilir. Veya kendimden örnek verirsem lisede bilişim teknolojileri okuyan bir öğrencinin bilgisayarın donanımlarını bileceğini, söküp takabileceğini düşünürüm çünkü benim için basit bir şeydir. Ya da basit bir web sitesi sayfası oluşturabileceğini düşünürüm, bu yüzden zorlandığında tamamlayıcı yansıtma devreye girebilir. Asıl sorun yapamaması durumunda verilen tepkidir. Yapıcı bir tepki yerine yıkıcı bir tepki verilirse iki taraf da negatif etkilenebilir. Kısaca tamamlayıcı yansıtmanın olayı budur. 

KUANTUM DÜŞÜNCE TEKNİĞİ
Bu teknik, düşüncelerimizin ve duygularımızın gerçekliğimizi nasıl şekillendirdiğine dair bir anlayışa dayanır. İşte kuantum düşünce tekniğini uygulamak için izleyebileceğiniz bazı adımlar:

1. Bilinçli Niyet Oluşturma
    - Öncelikle, neyi başarmak istediğinizi net bir şekilde tanımlayın. Bu, bir hedef veya arzu olabilir. Örneğin, "Daha sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorum" gibi.
2. Duygusal Bağlantı Kurma
    - Hedefinize ulaşmanın getireceği duyguları hayal edin. Bu duygular, motivasyonunuzu artıracak ve niyetinizi güçlendirecektir.
3. Görselleştirme
    - Hedefinizi gözünüzde canlandırın. Kendinizi o hedefe ulaşmış olarak hayal edin. Bu, zihinsel bir resim oluşturmanıza yardımcı olur.
4. Enerji Yayma
    - Düşüncelerinizi ve duygularınızı evrene yaymak için meditasyon veya derin nefes alma tekniklerini kullanabilirsiniz. Bu, enerjinizi artırır ve niyetinizi güçlendirir.
5. Eyleme Geçme
    - Hedefinize ulaşmak için somut adımlar atın. Kuantum düşünce tekniği, sadece düşünmekle kalmayıp, aynı zamanda harekete geçmeyi de içerir. 
6. İnanç ve Sabır
    - Sürecinize inanmak ve sabırlı olmak önemlidir. Zamanla, niyetlerinizin gerçeğe dönüşeceğine dair inancınızı koruyun.
Bu teknikte asıl önemli olan beyni değil kalbi inandırmaktır*. 
Tekniğin ilk uygulayıcısı ve yazarına göre kalp beyinden 5000 kat daha güçlü bir frekans yayar. Bu yüzden kuantum düşünce tekniğini kullanırken beyni ve kalbi de bu duruma inandırmalısınız. 
Şimdi kendimden örnek vereyim. Bu kitabı yanlış hatırlamıyorsam 2019'da okumuştum. Kitap bu:    https://www.kitapozeti.net.tr/kitap/rezonans-kanunu/kitap-detay https://www.kitapozeti.net.tr/kitap/rezonans-kanunu/kitap-detay
Ne kaybederim ki, uygulamaya başlayayım dedim. O dönemler fazlasıyla boştaydım, o yüzden her türden kitap okuyordum. Bunu da Ankara dönüşünde kızılay metro istasyonundan almıştım. Uygulamayı ilk denediğimde çok bir değişiklik hissetmedim (1-3 gün arası). Ardından daha pozitif bir ruh haline bürünmeye başladım. Çok fazla insanlarla takılmayı sevmezdim. Hepsi çıkarcı gibi gözükürdü, bu durumu aşmak için beni benim gibi insanlarla karşılaştırmasına niyet ettim. Bu hem teknik bir deney olacaktı hem de normalde çok zor olan bir durum olduğu için çalışıp çalışmadığı konusunu düzgün gözlemleyebilecektim. Bilirsin ben önce gözlemleyip sonra harekete geçen birisiyim. Bunda hem harekete geçtim, hem talimatlara uygun hareket ettim, hem de kendimi ve değişimi gözlemledim. 2019 Yılının ilk yarısından sonra 4 arkadaş edindim. Bu dört arkadaşın ikisi benimle uyumlu olsa da kendi aralarında sıkıntı yaşadığı için konuşmayı kesti. Birisi kendi egosunu tatmin etmek için beni kullanmaya çalıştı, onu da ben devre dışı bıraktım. Kalan bir tanesi ise gerçekten benim arkadaşlık anlayışımı taşıyan, aynı kardeşim diyebileceğim bir insandı. Geçmiş zamanlı konuşuyorum ama günümüzde halen kardeşim gibi görüyorum. Kendisi Ankarada ve senin gibi bir ingilizce öğretmeni. Ara ara konuşuruz, biraz darlarım ve espri yeteneklerimden nasibini alıp telefonu kapatır :D. Dediğim gibi birbirimizi kardeş gibi görüyoruz artık. Sonra 2020 yılında bu durumu otomatik olarak devam ettirdim. Yine iki güzel insan hayatıma girdi. Hayatıma girme şekilleri o kadar absürt ki uygulamanın çalıştığına %100 emindim. Sonra sanırım 3 kişi ile daha tanıştım. Ardından yeter ulan bu kadar fazla arkadaşı ne yapacağım ben, dağın başında yaşıyorum dedim 😀 Ardından daha zorlu gördüğüm iş alma olayları için kullandım, gene işe yaradı. İlginç bir şekilde koyduğum her hedefe çatır çutur götürdü irili ufaklı. Askerdeyken de aşağı yukarı istediğim gibi çoğunlukla iyi bir askerlik geçirdim. Şimdi de kendi işimin altyapısını hazırlarken ulaşacağım müşteri ağı için kullanmaya çalışacağım. Eğer işler istediğim gibi gidiyorsa tamamen tescilli bir yöntem olacak. Çünkü normal şansımla su içsem ciğerime kaçar 😀 Konuyu fazla dağıtıyorum farkındayım. Kısaca bu kitabı öneririm. Kendi yeteneklerini ve zihnini doğru kullanmayı iyi öğretiyor. 

UYKU SIRASINDA DÜŞÜNCE TEKNİĞİ
Benim uyguladığım yöntem sürekli gelen düşüncelerin akmasına izin vermek. İnstagram gönderisi gibi, görmek istemiyorsan kaydırıyorsun. Böylelikle bir yerden sonra akan düşünceler seni rahatsız etmiyor ve uyuyorsun. Bu tekniğin adı "düşünceleri kaydırma tekniği". Bu yaklaşım, zihinsel yükü hafifletmek ve düşüncelerin akışını kontrol etmek için oldukça etkili bir yöntem olarak kabul ediliyor. 
Ekstra olarak düşünceleri bir film gibi hayal edip, izleyip geçmek de yaygın bir yöntem. Bu, düşüncelerin üzerindeki kontrolü artırabilir. Aslında bu senin hangi imge ile rahat ettiğinle alakalı bir durum. Her insanın iç dünyası farklı bir manzaradır 🙂

---

---

*Bu yazı [Bugünkü Yazım](https://bugunkuyazim.blogspot.com) blogundan alınmıştır (2025-02-17).*